Uitstekend

131 klanten hebben een review geschreven voor Beterinlijsten.nl

Omgaan met het produkt

De kwaliteit van ingelijste spullen kunnen er geweldig uit blijven zien voor jaren, decennia of zelfs generaties als ze goed verzorgd worden. De meeste problemen ontstaan door slechte verzorging en behandeling. Hieronder zijn enkele handige tips om uw ingelijste kunst er op zijn best uit te laten zien ver in de toekomst.

Bij verhuizingen

Zorg ervoor dat uw lijsten goed verpakt vervoerd worden naar een nieuw huis. Uiteraard wilt u de voorkant van de frame beschermen zodat het er prachtig uitziet in uw nieuwe huis. Bovendien kunnen de hangers aan de achterkant van lijsten krassen veroorzaken bij alles waarmee ze in contact komen als ze niet bedekt worden. Als u kunt doe ze in dozen, dat is ideaal, en anders zal noppenfolie goed werken zolang u eraan denkt dat er niets tegenaan mag leunen.

Lijsten

Gebruik een plumeau of een zeer zachte, schone doek om uw lijsten stofvrij te houden. Vermijd elk reinigingsmiddel en schurende handdoeken die krassen op de lijst kunnen veroorzaken. Als er iets op een lijst spat, verwijder dit onmiddellijk met een zachte, nauwelijks vochtige doek. Probeer vergulde lijsten niet te behandelen zonder handschoenen te dragen, omdat olie in de huid vlekken kunnen achterlaten, die met de tijd kunnen verkleuren.

Met stof omwikkelde lijsten zijn lastig om met een plumeau schoon te maken. U kunt zelfs het stof in het structuur van een aantal stoffen duwen. Probeer in plaats daarvan een stofzuiger met een zachte borstel eraan of perslucht zoals u wellicht gebruikt om een toetsenbord schoon te maken.

Passe-partouts

Als u een stuk met een passe-partout erom heeft dat nog niet is ingelijst, raak het dan niet aan, tenzij u handschoenen draagt. Olie in de huid kan vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn. Als er een vlek op komt, probeer met een gumzakje (dry cleaning pad) het schoon te maken.

Zodra een passe-partout achter glas of acryl wordt geplaatst, is het nog steeds vatbaar voor andere vormen van schade. UV-stalen kunnen het vervagen van veel passe-partouts versnellen. Gebruik speciaal glas of acryl om het kunstwerk en het passe-partout zoveel mogelijk te beschermen. Overmatig vocht en temperatuur veranderingen kunnen leiden tot water vlekken, schimmels en bobbellen. Controleer regelmatig uw ingelijste kunst om onherstelbare schade te voorkomen.

De manier waarop u het glas voor uw ingelijste kunstwerk moet verzorgen hangt af van het soort glas dat werd gebruikt. Het stuk dat hier te zien is heeft drie soorten glas, wat de verschillen in reflectie laat zien. Wat u niet kunt zien is het verschil in UV-filter om de kunst te beschermen. Het "Museum Glas" getoond in het midden ziet er bijna onzichtbaar uit en beschermt ook het kunstwerk. 

Uw lijstenmaker kan specifieke aanwijzingen geven voor geschikte reinigingsmiddel of doeken. In het algemeen, laat het ingelijste stuk met rust met uitzondering van periodieke reiniging. Afstoffen met een plumeau helpt bij het verwijderen van stofdeeltjes die kunnen landen op het glas. U kunt ook gebruik maken van een zachte, pluisvrije doek of krantenpapier en glasreiniger. Spuit nooit het reinigingsmiddel op het glas. Spray in plaats daarvan op het doek en veeg dan het glas.
Inspecteer het glas nauwkeurig regelmatig om te zien of het aan de binnenkant ook schoon blijft. Verschillende chemische stoffen in kleurstoffen en inkten die worden gebruikt om prenten en passe-partouts te maken, kunnen mogelijk gassen afscheiden. Dit kan resulteren in een “wolkjes” op de binnenkant van het glas. U kunt het stuk naar uw lokale lijstenmaker brengen om het open te laten maken, schoon te maken en terug in de lijst te plaatsen.

De manier waarop u het glas voor uw ingelijste kunstwerk moet verzorgen hangt af van het soort glas dat werd gebruikt. Het stuk dat hier te zien is heeft drie soorten glas, wat de verschillen in reflectie laat zien. Wat u niet kunt zien is het verschil in UV-filter om de kunst te beschermen. Het "Museum Glas" getoond in het midden ziet er bijna onzichtbaar uit en beschermt ook het kunstwerk. 

We kunnen  specifieke aanwijzingen geven voor geschikte reinigingsmiddel of doeken. In het algemeen, laat het ingelijste stuk met rust met uitzondering van periodieke reiniging. Afstoffen met een plumeau helpt bij het verwijderen van stofdeeltjes die kunnen landen op het glas. U kunt ook gebruik maken van een zachte, pluisvrije doek of krantenpapier en glasreiniger. Spuit nooit het reinigingsmiddel op het glas. Spray in plaats daarvan op het doek en veeg dan het glas.
Inspecteer het glas nauwkeurig regelmatig om te zien of het aan de binnenkant ook schoon blijft. Verschillende chemische stoffen in kleurstoffen en inkten die worden gebruikt om prenten en passe-partouts te maken, kunnen mogelijk gassen afscheiden. Dit kan resulteren in een “wolkjes” op de binnenkant van het glas. U kunt het stuk naar ons brengen om het open te laten maken, schoon te maken en terug in de lijst te plaatsen.

Acryl is een alternatief dat u kunt kiezen in plaats van glas. Het heeft veel minder kans om te breken en als het breekt, zal het niet in honderden stukjes breken. Het nadeel is het gemak waarmee er krassen op acryl kunnen komen. Vermijd het reinigen met schuurmiddelen of schurende doeken. Er is slijtvast en acryl met UV-filter beschikbaar.

De beste manier om acryl schoon te maken is:
afstoffen met een plumeau
reinigingsmiddel voor acryl/plastic
zachte, niet-schurende doeken
Ons beste advies is om het schoon te maken voordat het echt nodig is. Als u te hard moet wrijven om deeltjes of vlekken te verwijderen, vergroot u de kans om het te beschadigen.  Terug