Uitstekend

131 klanten hebben een review geschreven voor Beterinlijsten.nl

Borduurwerk en ander Naaldwerk

Er zijn verschillende benaderingen om naaldkunstwerk en ander textiel in te lijsten, afhankelijk van de specifieke kenmerken van elk stuk. In het algemeen hoort textiel te worden beschermd door glas. Kijk eens naar gordijnen, gestoffeerd meubilair, enz., deze verkleuren en worden vaak vies door invloeden van buitenaf. Daarom, na al die lange uren van arbeid die u gestoken heeft in uw naaldkunstwerk, is het verstandig om dit te beschermen door glas om zo alle invloeden van buitenaf te kunnen tegen gaan.
          

Naai kunstwerken
De methoden en producten die gebruikt worden om de naai kunst in te lijsten, kan variëren afhankelijk van welk soort werk het is. In alle gevallen zal het nodig zijn om het op of over een achtergrond te monteren om het vlak en recht te houden. Soms wordt een vulling gebruikt tussen de naai kunst en het karton. Dit zorgt voor een gewatteerde look die de verschijning verzacht, maar het zorgt er ook voor dat knopen en draden aan de achterkant van het werk wegzinken in plaats dat ze deuken creëren die zichtbaar zijn op de voorzijde. 

Geteld kruissteek wordt vaak op passe-partout gezet voorafgaand aan het inlijsten. Andere soorten naai kunst, zoals grote borduurwerken, worden doorgaans niet voorzien van passe-partout gezien het feit dat ze groter zijn en kunnen ervoor zorgen dat het passe-partout niet plat blijft liggen en gaat bobbellen. Voor dit soort werken, kan het passe-partout vervangen worden door een met linnen bedekte lijst te gebruiken.

De lijst kan in elke ongeacht kleur en stijl, welke het beste past bij het werk. Bredere, zwaardere lijsten kunnen goed werken bij de zwaardere vormen van naai kunst, maar zou een sierlijke kruissteek kunnen overmeesteren. 
  
Ander textiel
Andere vormen van textiel die mensen vaak inlijsten zijn onder andere doopjurken, sportshirts en kleedjes. Uw plaatselijke lijstenmaker zal in staat zijn om u te helpen met ideeën voor een goede bewaring en presentatie van uw schatten.


  Terug