Uitstekend

131 klanten hebben een review geschreven voor Beterinlijsten.nl

ideeën & inspiraties


Zodra uw kunst en herinneringen zijn ingelijst, moet het worden opgehangen. Hoewel het tegenwoordig populair is om foto's hier en daar neer te zetten, is de meest voorkomende plek voor lijsten nog steeds op de muur. De twee belangrijkste dingen om op te focussen zijn de visuele plaatsing en de zekerheid dat ze stevig worden opgehangen, voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de lijst zelf en alles wat het zou kunnen beschadigen als het valt.

Veilig ophangen

Het is belangrijk om lijsten veilig op te hangen, met behulp van de juiste middelen en technieken. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken afhankelijk van de toepassing. Lees verder voor specifieke voorbeelden.
Zware spiegels ophangen

Vermijd het gebruik van draad. Hang direct vanuit grijplussen (een lus over een vlakke plaat die in de lijst schroeft). Gebruik speciale spiegel ophang platen.

Om diefstal te voorkomen

Er zijn beveiliging ophangsystemen( anti diefstal systemen) beschikbaar die alle kanten van de lijst stevig op zijn plaats op de muur houden. Een speciale sleutel instrument is nodig om het te vergrendelen en weer te ontgrendelen. Deze worden meestal gebruikt in openbare plaatsen maar zijn ook handig waar gemakkelijk tegen gestoten kan worden.

Om kinderen te beschermen

In een kinderkamer waar met dingen in het rond wordt gegooid, gebruik beveiligde ophanghaken. Als u daar niet aan kunt komen, probeer dan strap hangers aan elke kant van de lijst en zware haken in de muur om de hanger aan te kunnen hangen. Vertrouw niet alleen spijkers in de muur omdat die uit de muur kunnen vallen of de lijst kan van de spijker afspringen de nagel als er iets tegenaan gegooid wordt.

Om scheve lijsten aan de muur te vermijden

Als lijsten aan een enkel punt worden opgehangen, verschuiven ze meestal op de muur in de loop van de tijd. Zowel voor de veiligheid als ook om rechte lijsten te houden, hang altijd alles aan twee punten op. Bij zwaardere stukken helpt dit ook het gewicht te verdelen.

Om lijsten strak tegen de muur te houden

Schroef ogen die vaak worden gebruikt om draden aan de lijst te bevestigen, hebben de neiging om de lijst meer van de muur af te laten hangen dan zou moeten. Ook kan teveel speling in het draad ervoor zorgen dat de bovenkant te veel naar voren gaat hangen. Door over te schakelen naar grijplussen, kunt u beide problemen voorkomen. Deze hangers zijn platter en geven u de mogelijkheid om direct vanaf de hanger op te hangen in tegenstelling tot gebruik van draad.

  Terug